Mostrar cercador d'Horaris
HORARIS I
RUTES DE BUS
Selecciona l'origen i destí per obtindre els horaris i comprar els bitllets per viatjar en bus:
Per comprar els bitllets, ompli els camps. Venta anticipada, 15 dies abans de la data del viatge.
Punts de venda
Centres i delegacions
Seleccionar origen
  Possibles destinacions
    
   Autobús espai segur

   A Hife som molt conscients de la importància que té per als nostres usuaris viatjar en un entorn segur. Per aquest motiu apliquem totes les mesures sanitàries en matèria de transport davant de la transmissió del virus de la COVID-19 per a generar la màxima confiança als nostres passatgers.

    

   Hife posa a disposició dels seus viatgers les principals mesures adoptades, observacions i recomanacions:

    

    

   • Hife disposa d’un segell de CERTIFICAT D’ACCM - DE SEGURETAT BIOLÒGICA que garanteix el nostre protocol de neteja i desinfecció dels vehicles sotmès a una auditoria externa que l’avala.

    

   • Els vehicles de HIFE compten amb sistemes de renovació de l'aire, element clau per a evitar la transmissió del COVID-19. Segons un informe del CNTC, Comitè Nacional del Transport per carretera, aquests sistemes de climatització instal·lats en els autobusos i autocars estan dissenyats per a treballar amb pressions d'aire a l'entorn de 200 Pa i cabals d'aire interior a l'entorn dels 6.000m3/h. Els sistemes de ventilació dels autobusos permeten que l'aire interior es renovi completament entre 90 i 37 segons. (*) .El que permet garantir la renovació completa de l'aire interior entre 3 i 6 minuts. 

    

   • La ventilació amb patrons efectius de fluxos d'aire és una estratègia principal per al control de malalties infeccioses a través de la dilució de l'aire ambiental al voltant d'una font i la retirada d'agents infecciosos. Amb els filtres oberts existeix un flux d'aire vertical de dalt cap avall a una velocitat tal que dificulta el contagi creuat entre passatgers.  Amb els filtres tancats, el seu disseny, genera un efecte “bombolla” o “campana” al voltant del passatger que crea una barrera als bioaerosols generats al voltant d'aquesta.

    

   • HIFE garanteix la correcta utilització i funcionament dels sistemes de climatització instal·lats en els seus vehicles, ja que contribueix a prevenir eficaçment la transmissió d'infeccions a través de bioaerosols. A més s'està  estudiant la incorporació de totes aquelles mesures addicionals que reduirien encara més la possibilitat de transmissió d'infeccions, com són els dispositius de ionització de l'aire per a tractar l'aire interior.

    

    

    • Durant el viatge exigim l'ús de mascareta obligatori, cobrint nas i boca durant tot el trajecte a bord de l'autocar, fins i tot si els viatgers dormen, així com en les nostres instal·lacions, tal com s'exigeix el article 1.1. de l'ordre *TMA/384/2020, de 3 de maig, per la qual es dicten instruccions sobre la utilització de màscares en els mitjans de transport i es fixen requisits per a garantir una mobilitat segura. En cas que els viatgers no segueixin les normes, indicacions o recomanacions, el nostre personal podrà cridar-los l'atenció o donar instruccions sobre com procedir.

    

   • El Consejo Superior de Investigaciones Científicas, CSIC, segons el seu informe sobre filtres d'aire en diferents sectors i la possibilitat d'eliminació del virus SARS-Cov-2, considera segur el transport públic per al transport de passatgers quant a transmissió aèria per SARS-CoV2, amb l'obligatorietat d'ús de mascareta. L'ocupació dels autobusos al 100% no suposa un risc addicional de propagació del virus amb la salvaguarda important que suposa l'ús obligatori de màscares.

    

   • En relació amb l'ocupació permesa en el transport públic sobre la base de la disposició final primera, de l'Ordre SND/507/2020, del 6 de juny, estableix que en el transport públic regular, discrecional i privat complementari de viatgers amb autobús, així com en els transports ferroviaris, en els quals tots els ocupants hagin d'anar asseguts, es podran usar la totalitat dels seients. 

    

   El sector del transport amb autobús ha estat pioner en l'adaptació del protocol de seguretat sanitària, seguint en tot moment les mesures disposades pel Ministeri de Sanitat. S'ha publicat una Guia per a la reducció del contagi pel coronavirus SARS-CoV-2 amb clares especificacions de servei, neteja i desinfecció, manteniment i gestió del risc, en la qual també s'estableixen les pautes per a poder desenvolupar un Pla de Contingència amb les mesures concretes a adoptar per a reduir els riscos de contagi, així com un Pla de neteja i desinfecció.

    

   • Recomanem que les persones que conviuen en el mateix domicili seguin en seients que els permetin viatjar junts.

    

   • Prohibim menjar, beure i fumar a bord dels nostres autocars. 

    

   • Recomanem no parlar per telèfon, ni amb la resta dels passatgers, durant el viatge.

    

   • Recomanem per higiene i seguretat sanitària NO USAR els W.C. dels autocars que disposen a bord del bus, excepte en cas d'extrema necessitat.

    

   • Recomanem la compra online  o  anticipada de els bitllets de bus en www.hife.es  el que ens permet gestionar la capacitat i oferim un servei de venda de bitllets per telèfon.

    

   • Els nostres conductors van equipats amb màscares, tenen a disposició dispensadors de gel hidroalcohòlic personals i individuals i estan obligats a usar la mascareta cobrint nas i boca durant la seva activitat. El nostre protocol d'actuació en cas de sospita de símptomes de coronavirus garanteix la retirada immediata del servei del conductor, que obligatòriament haurà de comunicar a l'empresa el resultat del seu test si ha confirmat el positiu del coronavirus.

    

   Les mesures aplicades, com l'ús obligatori de la mascareta i els exhaustius protocols de neteja i seguretat, així com els sistemes de ventilació instal·lats a la nostra flota, garanteixen que el transport amb autobús sigui un entorn totalment segur. 

    

   (*) La ràtio d'aire exterior recomanada en les normatives és de 4,17 l/s per cada persona, la qual cosa indica una renovació de 825 m³/h per a un vehicle amb 55 passatgers a l'interior. No obstant això, els valors mesurats en diferents vehicles milloren aquest cabal d'aire i solen rondar els 1.000 m³/h de renovació, la qual cosa significa que l'aire interior es renova cada 3 minuts. Aquests valors poden fins i tot augmentar-se en el cas que les trapes que permeten l'entrada d'aire fresc estiguin permanentment obertes. Encara que depenen de la mena de sistema d'aire condicionat utilitzat, la trapa de renovació completament oberta, permetria introduir cabals de renovació en una forqueta que oscil·laria e els 2.000 m³/h i els 4.800 m³/h, que garantiria que l'aire interior es renovés completament entre 90 i 37 segons.

   Cargando